Sponsor

24 Ocak 2018 Çarşamba

İyi çay nasıl demlenir?Çay demleme tarifi


Çay nasıl demlenir.En iyi çay demleme tarifi,Tiryakiye özel çay tarifi.

Çay içmeyi seven çayının renginin canlı tadının güzel olmasını ister.Cayin içim kalitesini kullanılan çay kadar,demleme teknikleri de etkiler iyi çay demleme için yazımı sonuna kadar okuyunuz.

İlk önce yanlış bilinen bir olayı düzeltelim. Su kaynayıncaya kadar demliğe konup bekletilen çay yanar ve kötü lezzet ve koku olusturur bunu kesinlikle yapmayın.

Çay Nasıl Demlenir?
1.Alinan çay kesinlikle toz olmamalı taneli siyah çay tercih edilmeli.Cay toz olursa rengi bulanık,tat acı olur.

2.Cay için kullanılacak su arıtma yada kaynak suyu olmalı.Ph değeri yüksek,kirecsiz olursa çayın içimi yumuşak ve lezzetli olacaktır.

3.Su ilik iken biraz ayıralım ayrılan ilik su ile demleyecegimiz çayı güzelce  yika tozların dan arındırılmış hale getir.

4.Demleme suyunu  iyicene kaynat.Kaynayan suyu kullanacağınız cay miktarı kadar demliğe koyun (burada zamanla kazanacağınız tecrübe önemli çünkü zamanla demleyecegin çay su miktarını deneme yanılma yöntemiyle ayarlayacaksin)

5.Demlige konan kaynar suyun üstüne ilik su ile yıkanıp tozundan arındırılmış çayı koyun demlik kapağını kapatıp 10 dakika demlenmeye bırakın.Lezzetti,berrak çayın tadını çıkarın.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder