Sponsor

26 Ocak 2018 Cuma

Doğal Cilt Bakımı İçin En İyi 10 Doğal ürün.


Artık doğal ürünlerle cilt bakımı sizi daha çok mutlu edecek ve uzun süreli kullanım sonunda cildinizin guzel ve parlak gorunumu sizi sasirtacak. Doğal ürünleri düzenli olarak kullandığınızda sadece cildinizi güzelleştirmekle kalmazsınız, aynı zamanda antioksidanları emerek cildinizin UV direncini arttırır ve bağışıklık sisteminizi uyarırsınız.

Hassas cildiniz için zamanında çok fazla kimyasal temizleyici kullandınız cildiniz kurudu ve hassas olan cildiniz ölü hücrelerle kötü bir görünüme sahip oldu cozumu, Doğal ürünlerle uygulayacağız bakım sayesinde cildiniz güzel ve bakımlı olacak,ozguvenli ve mutlu olacaksınız.Cilt  bakımı  için uygulanacak doğal ürünler neler sırasıyla bakalım.

Doğal ürün kullansaniz dahi cildinize uygulamadan önce test ediniz.Kullanilacak yağa alerjinin olabilir.

1-Hindistan cevizi yağı
İçeriğinde bulunan doymuş yağ ve trigliseridler cilde uygulandığında yumuşamasını ve parlak bir görünüme kavuşmasını sağlar. Cildi nemlendirmesinin yanı sıra cilt üzerindeki gözeneklerde yağı muhafaza eder. Hindistan cevizi yağı düzenli olarak tüketildiğinde bu yağlar cildin altına yerleşir ve sağlıklı, pürüzsüz bir cilde sahip olmanızı sağlar.
İçeriğinde bulunan bazı yağ asitleri, güçlü dezenfektan ve antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Bu nedenle cildinizdeki yara ve enfeksiyonlar için Hindistan cevizi yağı kullanabilirsiniz.
Kilo vermenizi kolaylaştıran bu yağ asitleri aynı zamanda cildinizin daha gergin ve sağlıklı görünmesini sağlayabilir.
Vitamin-E : E vitamini cilt bakımı için en etkili vitaminlerden biridir. Cildin sağlıklı bir gelişim göstermesi, pürüzsüz olması, çatlaklara karşı ve yaşlanmaya karşı korunması için gerekli bir vitamindir. 100 gram Hindistan cevizi yağı yaklaşık 0.1 mg E vitamini içerir.
Hindistan cevizi yağı kokusuz olması nedeni ile diğer birçok yağın aksine, daha kolay kullanılabilmektedir. Bu nedenle çoğu cilt bakım kremi içerisinde kullanılmaktadır
Cilt bakımı yapın. Hindistancevizi yağını yüzünüz ve vücudunuz için maske olarak kullanın. Az miktarda yağ ile cildinize masaj yapın; .Yıkanmadan önce en az 10 dakika bekleyin.

2-Cay ağacı yagi
Çay ağacı yağı, melaleuca alternifolia ya da daha anlaşılabilir şekliyle Hint defnesi adlı bir bitkiden elde ediliyor.
Özellikle cilt üzerinde mucizevi etkiler yaratabilen bu bitkisel yağ, ne işlere yarıyor bir de ona bakalım.

Akne ve sivilce gibi cilt sorunlarının oluşumunu engelliyor, oluşmuş olanlarınsa iyileşme sürecini hızlandırıyor.

Aynı şekilde sivilce izlerinden muzdarip olanların yardımına koşuyor, izlerin azalmasına hatta düzenli kullanımında yok olmasına yardımcı oluyor

Cildinizde oluşan sivilce, akne ya da çıban gibi bir soruna çay ağacı yağı uygulayacaksanız önce uygulayacağınız bölgeyi güzelce temizlemeli ve ondan sonra sürmelisiniz.

3-Elma Sirkesi
Elma sirkesi cilt problemlerine karşı kullanacağınız mucizevi bir yardımcıdır. Cilt lekelerinin dışında da cildinize birçok faydası vardır.

Elma sirkesi, cildin ph dengesini düzenler. Bu durum da hem çok kuru hem de çok yağlı ciltler için bulunmaz nimettir. Aşırı kuru ciltleri nemlendirirken aşırı yağlı ciltlerin de yağ seviyesini normale indirir. 

Cilt kırışıklıklarına karşı da en etkin çözümlerden birisi elma sirkesidir. Bir miktar pamuğu elma sirkesinin içine bırakın ve pamuğun elma sirkesini iyice emmesini bekleyin. Daha pamukla yüzünü güzelce silin ve kurumasını bekleyin. Cildinizin nemlendiği ve gerginleştiği hissedeceksiniz. Bu yöntemi düzenli bir şekilde uygularsanız kırışıklıklara karşı etkin bir çözüm sağlamış olursunuz

Cildimiz ph değeri olarak yağlardan dolayı asidik özellik taşır. Asidik yapı bazik yapıya dönüştüğü zaman cildimizde çeşitli problemler olur. Bu problemlerin başında da akne (sivilce) gelmektedir. Elma sirkesi, cildimizin ph dengesini koruyan en etkili ürünlerin başında gelir. Ayrıca antibakteriyel özelliği ile cildimizi bakterilerden arındırır

4-Ham Bal
Bal; arındırıcı, nemlendirici, dolayısıyla esneklik ve ışıltı sağlayan yumuşatıcı etkisiyle, çevresel kirliliğin, zamanın ve zararlı bakterilerin yarattığı yıpranmaları onarmaya yardımcı en eski doğal güzellik ve sağlık formüllerinden biri.

Kozmetik sanayinin saçlarımızdan tırnaklarımıza, yüzümüzden vücudumuza kadar tüm cildimiz için ürettiği pek çok bakım ürününde kullanıldığı gibi, kolay ve ekonomik yöntemlerle evimizde hazırlayabileceğimiz çeşitli karışımlarda, hatta tek başına bile kullanabileceğimiz bir malzeme.

Balı , sulandırmaya gerek olmadan doğrudan yüzünüze sürüp biraz bekler ve ılık suyla yıkarsanız cildinizin temizlendiğini ve yumuşadığını fark edeceksiniz.

5-Deniz Tuzu
Cilt için deniz tuzu çok faydalıdır. Normal sofra tuzunun aksine deniz tuzu, kalsiyum bakımından zengin olması ve deri gözeneklerini temizlemesi bakımından sağlık sektöründe önemli bir yere sahiptir. Ayrıca içerisinde bulunan zengin bromür minerali sayesinde cilt rahatlatıcı olarak da kullanılır.

Bunun dışında, yine içerisinde barındırdığı potasyum sayesinde vücuttaki suyun şişme yapmasını ve suyun vücutta tutulmasını engeller. Deniz tuzundaki kalsiyum ise cildimizdeki gözeneklerin derinlemesine temizlenmesine yardımcı olur. Deniz tuzu ciltteki kırışıklıkları azaltırken, aynı zamanda cildin sıkılaşmasını ve gençleşmesini sağlar.

6-Avakado
Avokado yağı ve suyu hücrelerin yenilenmesine yardımcı olduğu için kozmetik alanında cilt kremi losyon ve güneş yağlarında kullanılır. Cildi korur ve besler. Özellikle kuru yıpranmış ve yaşlanmış derilerin yenilenmesine ve güçlenmesine yardımcı olur. Avokadonun içi ezilerek bal ve biraz elma sirkesi ile karıştırıldıktan sonra çırpılmış bir yumurta sarısı ve 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı bu karışıma yavaşça karıştırılarak hazırlanacak maske cilt kırışıklıklarını gidermede oldukça etkilidir.

7-Limon Yagi
Limon yağı cildinizde bulunan sivilceler üzerinde de etkilidir. Eğer vücudunuzun her hangi bir yerinde siğil oluşumu varsa bu siğil üzerine uyguladığınız kür ile siğilden kurtulmanıza yardımcı olacaktır.

Limon yağını tonik olarak da kullanmanız mümkündür. Makyajınızı temizledikten sonra kullanırsanız cildinize canlılık verir.
Gözenekleri temizleyici etkisi olan ve aynı şekilde sivilcelere de iyi gelen bir maske hazırlamak isterseniz 1 kaşık limon suyunu, 1 çay kaşığı yoğurt, 1 çay kaşığı bal ve 1 yumurta akıyla karıştırıp yüzünüze sürün. 20 dakika bekletip bol suyla yıkayın.

Cilt Lekeleri İçin Limon: Limonda bol miktarda bulunan sitrik asit cilt lekelerine (güneş lekeleri, sivilce lekeleri) karşı en etkili doğal çözümlerden biri. Düzenli olarak kullanıldığında bu lekelerin görünümünü önemli oranda hafifletir.


Aşırı Yağlı Ciltler İçin Limon: Aşırı yağlı bir cildiniz varsa ve bu yağ yüzünden parlayan bir yüzle dolaşmak zorunda kalıyorsanız içinde limonun kullanıldığı doğal yüz maskelerini denemelisiniz. Limon fazla yağı alır ve yağ dengesini sağlayarak cildin daha az yağlanmasına yardımcı olur.

8-Argan Yagi
Argan yağının en yaygın kullanım şekillerinden biri, nemlendirici losyon formunda kullanılmasıdır. Doğal olan argan yağı, cildi nemlendirir, yumuşatır ve dış etkenlere karşı cildi korur.

Cildinizin yağlı olması konusunda endişeleriniz varsa da bir şans vermenizde fayda var. Çünkü cilt tarafında hızla emilir ve gündüz yüz kremi olarak kullanılabilecek kadar hafiftir. Diğer yandan iyi bir nemlendirici olduğundan bir gece bakım kremi olarak da pekala kullanılabilir.

Cildinizi temizledikten sonra, elinizin avuç içi bir damla yağı alın ve avuç içlerinizi birbirine sürterek biraz ısıtın. Dairesel hareketler kullanarak yüzünüze ve boynunuza uygulayın.

Gece saatlerinde, kış aylarında veya cildinizin çokça kuruduğu iklimlerde, ilave nem ve koruma için ikinci bir damlayı da uygulamanız gerekebilir.

9-Jojoba Yağı
Jojoba yağı, doğal bakım ürünlerinin özünde kullanılan bir çeşit bitki yağıdır. Yağ asidi ve yağ esterlerinden oluşan bu yağ çeşidi, doymamış yağ asitleri bakımından da oldukça zengindir
İnce çizgiler ve kırışıklıkların giderilmesinde etkilidir,
sivilce izleri ve aknelerin yok edilmesine yardımcı olur,

güneş yanıkları, cilt yanıkları ve ciltte oluşan izlerin giderilmesini sağlar,
saçlarda kepek oluşumunu önler ve saç tellerini güçlendirir,
cilde esneklik kazandırır,
cildin yağ oranını dengeler,
cilt için çok iyi bir nemlendiricidir,
kışın kuruyan ciltleri onarır,
hamilelik döneminde oluşmuş cilt çatlaklarının giderilmesini sağlar,
Cilde canlılık kazandırır,
Yorgun cildi gençleştirmeye yardımcı olur.
pamuk, dilerseniz de parmaklarınız yardımıyla tüm yüzünüze masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Yanına başka yağlar da eklemek isterseniz; yasemin yağı, papatya yağı ya da gül yağı gibi benzer etkileri olan yağları tercih edebilirsiniz.

10-Susam Yağı
İçerdiği yüksek oleik asit (omega-9) ve antioksidanlar nedeniyle, cildin yaşlanmasını engellemeye, kalıcı nem oluşturmaya yardımcı olur. Harici kullanımda, muhtelif cilt sorunlarını ve mantar enfeksiyonlarını engellemeye yardımcı olmaktadır. Kalsiyum ve vitamin eksikliği nedeniyle bozulmuş tırnakların onarılmasında oldukça faydalıdır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder