Sponsor

23 Ocak 2018 Salı

Kışın doğal gaz faturasını düşürme yollari


Kışın  yuksek gelen doğalgaz faturasi  nasıl düşürülür?Dogal gaz faturasini dusurmek icin evde nasıl onlemler almalıyım?

Kışın yüksek gelen doğalgaz faturaları canınızı yakıyor ise,Doğalgaz faturası nasıl düşürülür yazımızı sonuna kadar okuyunuz. 

Doğalgaz faturasını düşürme yöntemleri.

1-Yuksek doğal faturasının en büyük sebebi,binanın dış cephe kısmında yalıtım sistemi olmaması.Bina yönetimi ile görüşüp hızli şekilde
yalıtım yaptırın.

2-Kapi ve pencere sistemi.Evinizin kapı ve pencereleri eski tek cam ve ahşap doğrama ise evinizde kullandığınız kombi sürekli çalışacak çok fazla doğalgaz tüketimi yapmanıza yüksek doğalgaz faturasi ile karşılaşmaya devam edeceksiniz.Acilen kapı ve pencereleri, çift camlı kaliteli plastik doğrama ile  kademeli yada top yekün değiştirin.

3-Kombi,evinize doğalgaz tesisatı yaptıracak iseniz iyi bir araştırma yaparak bu işin ehli olan bir doğalgaz tesisatçısına yaptırın 3-5 kurusun hesabını yapmayin.Dogalgaz tesisatı çekilmeden önce yapılacak keşifte evinizin metre karesine uygun kombi,petek sayısı çekilecek tesisatta kullanılacak malzemelerin kalitesi belirlenip kurulum yapılacaktır.
Evinizin ihtiyacının altında kalitesiz,dusuk kalorili kombi,yetersiz petek yada fazla konulan petek doğalgaz tüketimini kesinlikle artıracaktır dikkatli olunuz!

4-Her sene kısa girmeden once,petek temizliği,kombi,baca bakımlarını mutlaka yaptirin,ihmal etmeyin.İhmal ettiğiniz kombi ve petekler yeterli ısıtma yapmayacak doğalgaz faturasını yükseltecektir.

5-Plastik dograma contalari yaz,kış geçişlerinde belli bir süre sonra özelliklerini yitirirler,kontrollerini yapın özelliğini kaybetmiş contalari değiştirin.

6-Yapilan tadilat gibi durumlarda açılmış kırılmış hava geçirgenliği olacak yerlerde onarım ve yalitim yaptırmayı unutmayın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder