Sponsor

18 Ocak 2018 Perşembe

Saç neden dökülür?


Saç dökülmesi genel olarak toplumun büyük sorunudur.Günümüz tıp camiasında saç dökülmesinin engellenmesi için bir çok çalışma yapılmakta.İlaclar,serumlar üretilmekte.Kismi olarak etkisini gösteren ürünler gelistiriliyor olsa da tam çözüm bulunamamıştır.

Saç neden dökülür?Nedenleri. Erkeklik hormonunun hem kadın hem erkek'te aşırı derecede salgılanması. Anne ve baba'dan aktarılan genler kişilerin kalıcı kellik riskini artırır.

Stres,hastalik,doğum geçici saç dökülmelerinin sebebi olur.Sac derisindeki mantar oluşumu saç dökülmesinin nedenidir.

kemoterapi kullanılan ilaçlar kanser tedavisi , kan sulandırıcı , beta-adrenerjik bloker tansiyon ve doğum kontrol hapları , geçici saç kaybına neden olabilir.

Yanıklar, yaralanmalar ve röntgen filmleri geçici saç dökülmesine neden olabilir. Bu gibi durumlarda, normal saç büyümesi yaranın iyileşmesinden sonra,yeni bir yara olusmadigi sürece genellikle geri cikar. Ardından, saçlar yeniden büyüyecektir.

Otoimmün hastalık alopesi areataya neden olabilir. Alopesi areata'da, bağışıklık sistemi bilinmeyen nedenlerle hızlanır ve saç foliküllerini etkiler. Alopesi areata'lı birçok insanda, normal renk ve kalınlık geri dönüşünden önce geçici olarak çok ince ve muhtemelen daha açık renkte olmasına rağmen, saçlar gelir.

Şampuanlama perma, ağartma ve saç boyama gibi kozmetik işlemler , saçları zayıf ve kırılgan hale getirerek saçları inceltir.Sıkı örgüler,saç tokalarını sıkı bukleler ile dolamak saçları kırabilir ve zarar verebilir. Bununla birlikte, bu işlemler kellik yapmaz.Çok sikca saça yapılan yıpratıcı uygulamalar,saç veya kafa derisine ciddi hasar verir kalıcı kellige neden olur.

Tiroidid hastalığı, lupus ,diyabet , demir eksikliği anemi, yeme bozuklukları ve anemi saç dökülmesine neden olabilir. Çoğu zaman, alttaki durum muamele edildiğinde, lupus, liken planus veya foliküler bozuklukların bazı biçimlerinde olduğu gibi yara izi olmadıkça saçlar geri dönecektir.

Diyete, Düşük proteinli bir diyet veya ağır kalori kısıtlı diyet de geçici saç dökülmesine neden olabilir.

Yukarıda belirttiğimiz nedenler saçın dökülmesinin büyük nedenleridir.Bu durumlari gidermek çoğu zaman elimizde,ama sağlık ile ilgili durumlarda hekiminize başvurunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder