Sponsor

17 Ocak 2018 Çarşamba

Yapay zeka / Dünya yatırımı buraya yapiyor


Yapay zeka Dünya geleceğinde hızla yerini aldı.Yapay zeka nedir? Dünya yapay zeka teknolojisine neden bunca yatırım yapıyor.

Dünya sorguluyor!Yapay
zeka saglicagi fayda kadar,zararları neler olacak?

Dünyaca ünlü fizik kuramcısı ve uzay bilimci Stephen Hawking,Yapay Zeka deneylerinin kontrolden çıkıp dünyanın sonunu getirebilecegini yazdı.

Yapay zeka nedir?
Yapay zeka, makinelerin karmaşık problemlere insanlar gibi çözümler üretmesini sağlama ile ilgilenen bir bilim dalıdır. Bu genellikle insan zekâsının karakteristiğini alıp, bilgisayarsa algoritma olarak uygulanarak gerçekleştirilir. Talep edilen veya arzulanan ihtiyaçlara göre, hangi etkiye karşı hangi akli tavır sergilenecekse, az veya fazla esnek ya da etkili yaklaşımlar sergilenebilir.

Yapay zekanın kullanım anlamları
Günümüzde yapay zekânın kullanılma potansiyeli olan binlerce uygulama alanlı bulunmaktadır. Bu alanlar otonom kontrolü ve hedef tespiti gibi askeri uygulamalardan, bilgisayar oyunları ve robotik hayvanlar gibi eğlence dünyasına kadar geniş bir yelpazede değerlendirilebilir. Bunun yanında bankacılık, sağlık 
ve sigorta şirketlerinde müşteri davranışları ve trend tespiti gibi çok fazla miktarlarda bilgi işlenmesi gereken alanlarda da kullanılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder