Sponsor

23 Şubat 2018 Cuma

Teknoloji ve güvensiz hayat


Dijital teknolojinin,her yönüyle hayatımızda yer alması,insanları tamamen savunmasız bir duruma düşürdü.

Savunmasız sözü boş değil.Cunku kullanılan ve internet ulaşımı bulunan cihazlarımızın ne kadar güvenli olduğunu düşünmemek bence tamamen savunmasız olmak anlamına geliyor.Ozellikle açık kaynak kod kullanılan yazılımlar bu güvensizliğin artmasında en büyük paya sahiptir.

Android yazılım yüklü cep telefonlari,Televizyon,tablet,bilgisayar.Hayatimizin büyük bir bölümünü bu cihazları kullanarak geçiriyoruz.Peki bu cihazlarda kişisel bilgileriniz ne kadar güvende?

Evinizde kullandığınız televizyon,internet ulaşımına sahip ise kamera mevcut ise karşı taraftan hacklenmesi durumunda mahrem olan eviniz başka gözler tarafından izlenmesi söz konusu olabilir.yuklenen uygulama izinlerini dikkat ederek yükleme yapınız.

Cep telefonu,tablet gibi cihazlarımızın yüklü uygulama izinlerini,olur olmaz kaynaklardan indirilen apk'ler,korsan yazılım tarzı,wifi kirici,şifre çözücü,ücretsiz kullan gibi ibare bulunan insanların bedavacilik ihtiyaçlarına cevap verdiğini söyleyen yazilimlar,en tehlikeli indirilen yazılımlardır.Yazilimlara verdiğiniz tam erişim izinleri bedava peşinde gezerken eldeki bulgurdan olmanızı sağlar.

Yaptigin yazışmalar,fotoğraflar,
notların,çağrıların,mailler yani tüm bilgileriniz,düşünsene senin haricinde tablet ve cep telefonunu tanımadığın tehlikeli birinin kullandığını.Telefon yada tablete indirdiğiniz tüm uygulamaların talep ettiği izine bakarak kurulum yapmaya özen gösterin.Mevcut durum içersinde indirecek iseniz kullandığınız tablet cep telefonunda özel bilgilerinizi kullanmayınız.Antivirus kullanırım olur demeyin çünkü hiç bir Antivirüs programı ,%100 koruma garantisi vermez.En büyük koruyucu biz bilincli kullanicilariz.

Günümüz Dünyası geliştikçe paranın cazibesi arttıkça bazı bedava para kazanma meraklısınin  iştahını kabartır.

Yapmamız gereken tek şey kişisel bilgilerimizi bu tarz ortamlarda barındırma,nerden geldigini bilmediginiz linkleri kullanma.Hic bir dijital konuma itibar etme.Bu kadar basit.

Güvenli internet ulaşımı dileğiyle hoşçakalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder