Sponsor

4 Şubat 2018 Pazar

Bu gıdalar yorgunluğu yok ediyor


Güne yorgun başlamak hemen hepimizin ortak derdi.Yorgunluk hissini azaltmak uyku,doğru beslenme ve spordan geçer.

Yorgunluktan kurtulmak için hangi gıdaları tüketmeli?Nelere dikkat etmeli?

Öncelikle kaliteli bır uyku şart.İnsan vücudu günlük 7 saat uykuya ihtiyaç duyar.Ozellikle gece uykusu sizin öncelikli gıdanız dir.Duzenli bir uyku düzeni kurmanız sağlığınızı olumlu etkileyecektir.Yasanan yorgunluk hissini minimize hale getirecek,uyku ile aldığınız dincligi gıda takviyesi ile daha yüksek seviyeye yukseltecek.

Beyaz Dut
BEYAZ DUTUN FAYDALARI:
Vücuda kuvvet verir, kansızlığa iyi gelir.
Ağız, bademcik ve boğaz iltihabı, diş eti hastalıkları ve öksürüğe karşı faydalıdır.
Ateş düşürür.
Karaciğeri kuvvetlendirir.
Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardım eder.
Özellikle yemekle birlikte yenildiğinde hazmı kolaylaştırır.
Aç karnına yenen beyaz dut bağırsak kurtlarını düşürür 

Kara Dut
KARA DUTUN FAYDALARI:
Kara dut ise ağız ve boğaz iltihaplarında mucize etkiler gösterir.
Dut hangi şekilde tüketilirse tüketilsin iyi bir kan yapıcıdır.
Kişinin kilo almasını sağlar ve iştah açar.

Çilek
Özellikle cilt için çok faydalı ve böbrek iltihabına karşı çok etkilidir.
Çilek vücuda kuvvet verir.
Kolesterolü düşürür ve damar tıkanıklığını önler.
Aynı zamanda çok iyi bir antioksidan olan çilek bağışıklık sistemini güçlendirir. Kansere karşı koruyucudur.
Sindirim sisteminin düzenli çalışmasına çok faydalıdır. Bağırsak kurtlarını döker, idrar söktürür.Kanı temizler.Diş etlerini güçlendirir ve ağız kokusunu giderir.Sakinleştirici etkisi ile tansiyonu düşürür ve stresi azaltır.
Ateşi düşürür. Romatizma ve karaciğer rahatsızlıklarına iyi gelir.Cildi nemlendirir, tazelik ve güzellik verir.

NOHUT
ABD'li uzmanların hazırladığı en yararlı besinler listesinde özel bir yeri var. Kanı temizleme özelliği eşsiz olarak niteleniyor. Özellikle çocuk astımlarında önemli etkileri var.

Vücuda kuvvet verir.İştah açar.
Bağırsakları yumuşatır , idrar söktürücüdür.Anne sütünü çoğaltan besinlerdendir.Östrojen hormonunu dengeler. Menopoza karşı faydalıdır.
Öksürüğü keser.Damar tıkanıklığını giderir.Göğüs kanserine karşı koruyucudur.

Sut
Bilim adamlarının listesinde olmazsa olmazlar arasında sayılıyor. Kanser önleyici özelliği artık bilimsel olarak da kanıtlanmış durumda. Çocukların gelişimi için ise önemli etkileri var.
Sindirim sistemini düzene sokar.
Büyüme ve gelişmeyi destekler. Dişleri korur ve çürükleri önler.Hücre ve doku oluşumunda rol alır.Saç ve tırnak oluşumunda rol alır.Yaraların çabuk kapanmasına yardımcı olur.Kilo kontrolü kolaylaştırır.Beynin gelişiminde ve çalışmasında faydalıdır. Hücreleri onarır.Kemikleri sertleştirir. Bağışıklığı güçlendirir.

Mercimek

Mercimek. Anne sütünü artırıyor, kan yapıp, kolestrolü düşürüyor.

Besin değeri oldukça yüksek olan mercimek vücuda ve zihne güç verir. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
Gözlere de yararlıdır.
Enerji verir ve yorgunluğu giderir.Kansızlara faydalıdır.
Anne sütünü artırır.
Kandaki kolesterol oranını düşürür ve kan akışını hızlandırır.
Kalp ve damar hastalıkları ile şeker hastalığından korur.
Kalp krizi riskini azaltır.
Bağırsakları çalıştırarak vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaştırılmasını kolaylaştırır ve kabızlığı giderir.

Sağlıklı günler 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder