Sponsor

5 Şubat 2018 Pazartesi

Bu 3 yöntem ütü tabanında leke bırakmayacak.


Ütü her evin en çok kullanılan küçük ev aletlerinden biridir.Ne kadar ütü altını temiz tutmak istesekte ütü altında toplanan pamuk ve kumaş parçaları yanar ütü alt tabanında siyah lekeler oluşturmaya başlar.

Ütü tabanında oluşacak siyah lekeler çoğalması nedeniyle,ütü yapılan yüzeylerdeki kırışıklık zor giderilir ve ütü yapımı yavaşlar buda ekstra vakit,enerji kaybına yol açar.Utu yapılan açık tenli kıyafetlerin lekelenme riski artar.

Ütü tabanında siyah lekeler oluşmaya başladıysa,ütü tabanı temizliğinde 3 etkili yöntemi deneye bilirsiniz.

1-Kabartma tozu ile ütü tabanı temizleme

Kabartma tozu mükemmel bir temizlik maddesidir. Bu adımları izleyin ve ütü tabanı yeni gibi olacaktır.

İki yemek kaşığı kabartma tozu ve bir çorba kaşığı su karistirin.Yaptiginiz karisimin hafifçe akması gerekir, utu tabana yapışacak kadar kalın olmalıdır.

Yapılan karisimi ütünün tabanina parmaklarınızı kullanarak uygulayın.
Ütü tabanında leke miktarı çok işe daha fazla karışım uygulayin.Utu tabanina Uygulanan karışımi 30 dakika bekletin.

Temiz ıslak  bez yardımıyla  30  dakika bekleyen karışımı  hafifçe  silin.Lekelerin etkili bir biçimde çıktığını göreceksiniz.
Ütünlerin tabanı kadar,buhar çıkışı yapan deliklerin temizliği  onemlidir.
Kulak temizleme çubuğu bu iş için  kullanışlıdır.Kulak cubugunu damıtılmış suya batırın ve delikleri birer birer temizleyin.

Rezervuardaki eski suyu boşaltın ve temiz su ile üçte birine doldurun. Utu sirke tolere ederse, elma sirkesi kullanarak daha güçlü bir temizlik çözümü yapabilirsiniz. ¾ su bardağı su ile ¼ bardak elma sirke karıştırın.Depoya doldurun.

Ütüyü açın, sıcaklık ayarlarını en yüksek noktaya getirin ve buharını açın. Buhar ve ısı kombinasyonu, buhar deliklerindeki kir ve mineral yatakları temizleyecektir. Bu işlem sırasında dikkatli olun çünkü güçlü buhar çıkışı olacaktır.

Temiz bir bez veya mutfak havlu alın ve ütüleyin. Bunu yaparken kumaş üzerinde kahverengi çizgiler görülebilir. Bu izler, havalandırma kanallarındaki kirecin serbest bırakıldığının bir işaretidir. Demirde manuel buhar düğmesi varsa, daha fazla buharı serbest bırakmak için sık sık basın. Daha fazla buhar kirecin gevşetilmesini ve daha hızlı çıkmasını sağlar.

Son olarak, ütüyü kapatın ve yavaş yavaş soğumasına izin verin. Soğutma işlemi sırasında geri kalan kireç,kir akıntılarının sızması için ütü yatay olarak altına bir bez  konarak birakilmali..Ütü  içinde kalan suyu da boşaltabilirsiniz.

2.Ütu tabani sirke ve tuz ile temizleme

Sirke ve tuz mükemmel temizlik maddeleri. Bu nedenle, bir araya getirildiğinde neler yapabileceklerini düşünün!

Sirke ve tuzu aşağıdaki oranlarda karıştırın - bir yemek kasigi tuz, iki çay bardagi kadar sirke. Bu karışımı tencereye koyun ve tuz eriyene kadar ısıtın. Orta derecede ısı kullanın ve karışımın kaynama noktasına gelmesine izin vermeyin. Karışımın kokusunun biraz güçlü olabileceğini unutmayın, bu nedenle camlarınızı açık tutun.
Temiz bir bez alın ve karışıma batırın, sonra taban üzerine ovun.yumuşak bir fırça ile bu işlemi yaparsin ,yumuşak uçlu firca ,izlerden kurtulmak için oldukça kullanışlıdır, ancak Teflon kaplı ütü tabani üzerinde kullanmayınız.Utu tabanından lekeler çıkıncaya kadar uygulayın.


Ütü tabanında lakacikler kaldıysa  karışımı başka bir bezle uygula  tekrar ovala .ütü fişe takip çalıştır.Yuksek seviye ısıya geldiğinde temiz bir bez üstüne ütüleme yap.Utu tabanı tertemiz.

3. Dis macunu ile ütü tabanı temizleme

Diş macunu , kabartma tozu için iyi bir alternatiftir. Dış macunu ütü tabanında bulunan lekeleri kaplayacak şekilde el yardımıyla surulur ,Ütü'nün soguk olduğundan emin olun. Bir süre sonra diş macunu temiz bir bezle ovun, ütüyü açın ve yaklaşık beş dakika süreyle, bir beze ütü yapar şekilde hafif bastirarak ütü tabanı temizliğini bitir.

Sizin için geçerli olan yöntemi seçin ve gerekli  temizlik için gerekli malzemeleri bulundur.İyi şanslar!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder