Sponsor

5 Şubat 2018 Pazartesi

Türkiye'nin yerli watsapp uygulaması/ PTT Messenger geliyor.


Türkiye'nin her geçen gün yerli yazılıma olan ihtiyacı artıyor.

Vatandasin daha güvenli ortamda sohbet etmesi,bilgilerinin çalışmaması için milli yazılım ve bilgi erişiminin daha güvenli hale getirecek sohbet uygulaması PTT Messenger,hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ tarafından duyuruldu.

Bekir Bozdağ milli haberleşme programı Messenger hakkında sunlari söyledi.

Bu, bir nevi WhatsApp'ın yerli ve milli olanıdır. Yüzde 100 yerli ve milli bir yazılım. Kamu kurumları bunu kullanacak, daha sonra vatandaşların kullanımına açılacak. Herhangi bir veri, sunucuda depolanmadığı için bu verilere ulaşmak mümkün olmayacaktır. WhatsApp'tan daha güvenli bir sistem geliştirildi. Bunun ilk uygulamasını da Sayın Başbakanımız Zeytin Dalı Harekatı'nı yürüten 2. Ordu Komutanımızla görüntülü Bakanlar Kurulu'nda konuştu, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin gelişmeler hakkında bilgi aldı, Mehmetçiğimize ve komutanlarımıza başarı diledi. Hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyoruz. Önemli bir değişim, önemli bir gelişme."

PTTMessenger nedir?

Milli mühendislik ürünü PTTMessenger'ın, milyonlarca kişinin görüntülü ve yazılı olarak anlık mesajlaşmasına imkan tanıyan WhatsApp'a rakip olması bekleniyor.

Milli ve güvenli kurumsal anlık mesajlaşma aracı olarak kullanılabilecek PTTMessenger'ın, bilgi güvenliği kapsamında milli çözüm olduğu için güvenli iletişimle dışa bağımlılığı gidermesi öngörülüyor.

Sesli ve görüntülü mobil uygulaması olan PttMessenger, ileri güvenlik teknolojileri barındırıyor.

Uygulama ile dosya ve medya gönderimi yapılabilecek, lokasyon paylaşımı da gerçekleştirilebilecek.

PttMessenger, kurumlarda ya da milli bulut sisteminde barındırılabilecek.

PTTMesenger nasıl indirilir?

Şu an test aşamasında olan PTTMesenger, ilerleyen zamanlarda tüm kamuoyuyla paylaşılacağı belirtiliyor. PTTMessenger’ın yakın zamanda tüm platformlarda aktif olması bekleniyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder