Sponsor

6 Şubat 2018 Salı

Facebook zengin fakir takibine başlıyor.


Facebook sizi yakından takip edecek uygulamaya imza atiyor.Facebook kullanıcılarını sınıflandırmak suretiyle reklamlari daha etkin kullanacak.


Facebook zengin yada fakir olduğunuzu anlayacak yazılımı yakında aktif hale getirecek.

Otomatik sosyo-ekonomik derecelendirmeler.
Facebook, gelirlerini bilmeden kullanıcılarının sosyo-ekonomik durumlarını algoritmik olarak hesaplayan bir "çevrimiçi sistem" geliştiriyor.

Facebook'un sosyal sınıfına uyarlanmış içeriğe ve reklamlara sahip kullanıcıları daha doğru bir şekilde hedeflemesine izin verecek.
Geçen Temmuz ayında ABD'de yapılan patent başvurusunda , sistem hangi sosyo-ekonomik grubun kullanıcılara ait olduğunu tahmin etmek için zengin,fakir derecelendirmesi icin kullanacak.

Facebook, sınıflandırıcılar için çok sayıda kaynak kullanılacak diyor.
ülkede bulunan nüfusun yapısını, durumunu, dinamik özelliklerini,kullandığı iletişim cihazi internet bilgileri, sosyo-ekonomik durum gibi kullanıcı nüfusu hakkında genel bilgileri toplayacak.

Örneğin, 20-30 yaşındaki bir kullanıcının internet bağlantılı cihazlarının ikiden fazlasına sahip olması ve yüksek lisansa sahip olması durumunda, o kişi muhtemelen orta sınıf olur; 

İki ile beş cihaz arası orta sınıf,6 ve üzeri cihaz sahibi zengin sınıf olarak değerlendirilecek.
Facebook patent başvurusunda internet kullanicilarinin,profil bilgileri,sosyal ağdaki eğilimleri,alış veriş sitelerinde tüketim alışkanlıklarını tespit edip değerlendirmeye alacak ve sistemi bu şekilde geliştireceğini belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder